کاملا قانعم که آقای‌احمدی‌نژاد سال۸۸ انتخابات را برد.

به گزارش مشرق، حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی و سرپرست مرکز بررسی‌های استراتژیک رئیس‌جمهور در گفت‌وگویی با ماهنامه اندیشه پویا در خصوص سابقه آشنایی و حضور در ستاد انتخاباتی اقای روحانی گفت: آقای روحانی دوستان دیرینه‌ای از دوران جنگ و دوستانی قدیمی از زمان حضور در شورای امنیت ملی دارند که من از دوستان دیرآمده ایشان هستم که این دوستان مربوط به دوران انتخابات هستند.

* به 3 دلیل موافق کاندیداتوری روحانی نبودم

وی با بیان اینکه به واسطه یکی از دوستان در آذرماه 91 دعوت شدم تا با آقای روحانی صحبت کنم، گفت: به 3 دلیل موافق کاندیداتوری ایشان نبودم و بررسی‌های من نشان می‌داد بعد از ریاست جمهوری مقام معظم رهبری، هر دوره حدود 10 سال از سن رئیس‌جمهور کم شده و در نتیجه الان باید کسی رای بیاورد که به لحاظ سنی متولد دهه 40 باشد.

مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور ادامه داد: دلیل دوم که به ایشان گفتم این بود که مردم بعد از آقای احمدی‌نژاد دیگر به یک روحانی رای نمی‌دهند، دلیل سوم این بود که بعد از احمدی‌نژاد افرادی که وجهه مردمی ندارند به سختی می‌توانند از مردم رای بگیرند و به ایشان گفتم شما مردمی نیستید.

آشنا در ادامه به پاسخ روحانی اشاره کرد و اظهار داشت:‌ روحانی به من گفت دقیقا به همین 3 دلیل در انتخابات رای خواهم آورد. او گفت «به این دلیل که مردم دیده‌اند مملکت بچه‌بازی شده منتظرند یک نفر بیاید که سردوگرم را چشیده باشد. دوم اینکه مردم دیدند این کلاهی‌ها کار را خراب کردند و حالا می‌گویند صدرحمت به آخوندها و سوم اینکه مردم از کارهای خیابانی خسته شدند و کسی را می‌خواهند که حرف، قیافه و پرستیژش اعتبارآور باشد.

وی با اشاره به منطق روحانی تصریح کرد: احساس کردم با فردی بسیار باهوش و موقعیت‌شناس و با اراده مواجه هستم.

* جمع بندی مردم؛ بیشترین تاثیر در رای روحانی

مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی در خصوص جاافتادن آقای روحانی پس از ردصلاحیت آقای هاشمی و کنار رفتن آقای عارف و حمایت آقای خاتمی از روحانی گفت: بیشترین تاثیر در رای آوردن آقای روحانی جمع‌بندی مردم بود که برخی مسائل تجربه‌شده را نمی‌خواستند مجددا تجربه کنند.

* فروردین 92 مطمئن بودم روحانی رای می‌آورد

آشنا با بیان اینکه از فروردین 92 مطمئن بودم که آقای روحانی رای می‌آورد به تشریح این مسئله پرداخت و گفت: فروردین 92 بعد از اینکه وی در جمع راهیان نور صحبت کرد احساس کردم یک رئیس‌جمهور متولد شده است. رئیس‌جمهور شدن دکتر روحانی برای من مثل برکشیدن شاخه‌ای بود که فقط دیدن اولین جوانه‌اش شما را از رویش آن مطمئن می‌کند.

* مصلحت‌های 16 ساله برای عدم کاندیداتوری روحانی

مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور به گذشته کمی دورتر هم اشاره می‌کند و با بیان اینکه آقای روحانی سال 76 هم برای کاندیدا شدن آمادگی داشت اما در جمع‌بند‌یها به دلیل عدم تشخیص موقعیت، آقای ناطق کاندیدا شد، می‌گوید: در سال 84 با برآورد اشتباهی که دیگران انجام دادند، آقای هاشمی کاندیدا شد و سال88 هم آقای روحانی آمادگی داشت که مسئولیت بپذیرد اما باز هم مصلحت سنجی‌هایی باعث شد جلو نیایند و حالا در 92 با فردی مواجه بودیم که 16 سال در سطح بالا به اداره کشور فکر کرده بود و به تدریج جمع‌آوری داده‌های راهبردی را انجام داده بود.

آشنا روحانی را برای خود همچون شهید بهشتی در زمان درست خود دانست و اظهار داشت: شهید بهشتی مردی مناسب برای زمانی نامناسب بود اما آقای روحانی درست سروقت رسیده بود.

سرپرست مرکز استراتژیک رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال چه شد که آقای روحانی به سراغ شما آمدند، آیا آشنایی وی با شما پیشینه قدیمی‌تری داشت، اظهار داشت: من در یک مورد با ایشان همکاری نزدیکی داشتم. سال 77 در جریان مسئله رفع حصر آیت‌الله منتظری با ایشان از نزدیک کار کردم و فکر می‌کنم خاطره خوبی از آن تجربه داشتم.

وی نقش خود را در آن ماجرا مشاور خواند و افزود: آقای دری‌نجف‌آبادی از من خواستند که به آقای روحانی کمک کنم.

* نظر آشنا درباره مشایی بودنش در دولت روحانی

سرپرست مرکز استراتژیک ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود حسام‌الدین آشنا مشایی آقای روحانی است، گفت: من این نگاه را خیلی خطرناک می‌دانم. هیچ‌وقت مشاور ارشد آقای روحانی نبودم و نیستم. آقای روحانی هیچ‌وقت به حرف یک نفر گوش نکرده و الان هم گوش نمی‌کند.

آشنا در پاسخ به سوالی در خصوص  روز ثبت‌نام کاندیداها و انتشار یک سناریوی 3 پرده‌ای در وبلاگش مبنی بر اینکه شورای نگهبان روحانی را تائید صلاحیت نمی‌کند و آقایان هاشمی، ناطق، روحانی، رضایی، مصباح، قالیباف و خاتمی از صحنه سیاست ایرانی محو می‌شوند، اظهار داشت: 2 مسئله را باید از هم تفکیک کرد، اول چیزهایی که نوشته می‌شود و دوم چیزهایی که خوانده می‌شوند. مخاطب وبلاگ من لزوما شما نیستید. برای من مهم خوانده شدن است و نه فقط نوشتن. مهم این است کسانی که این متن‌ها را می‌خوانند با آن چه می‌کنند. برخی از خواننده‌ها از این نوشته‌ها متوجه شدند که سناریوی خطرناکی در جریان است و باید مراقب باشند که اتفاق نیفتد.

* احمدی‌نژاد انتخابات 88 را برد

وی در پاسخ به پرسشی درباره نتایج انتخابات گذشته، نیز اظهار داشت: «من نتیجه انتخابات سال 76 را حاصل پیروزی شهر بر روستا می‌دانم. انتخابات 84 و 88 را حاصل پیروزی روستا بر شهر و 92 را حاصل همکاری شهر و روستا می‌دانم.... من کاملا قانع هستم که آقای احمدی‌نژاد در سال 88 انتخابات را برده است. با تدلیسی که سعید حجاریان گفته موافق نیستم، با واژه‌ها نباید بازی کنیم.»

آشنا افزود : «همه دولت‌ها تلاش می‌کنند با به کار بردن برخی روش‌ها در دوره دوم هم پیروز شوند. بعضی روش‌ها را ما دوست داریم و بعضی را هم دوست نداریم. همه دولت‌ها در سال آخر دوره اول خود قیمت‌ها را کنترل می‌کنند و ثابت نگه می‌دارند، همچنین تلاش می‌کنند مردم را راضی نگه دارند. می‌گویند می‌خواهیم مشارکت را افزایش دهیم، اما واقعیت این است که مشارکت را به نفع خود افزایش می‌دهند. این کارهای آقای احمدی‌نژاد هم نه عجیب و نه دفعه اول بود که اتفاق می‌افتاد.»

وی در پاسخ به این سوال که گویا آقای روحانی مبتنی بر تجربه سالهای گذشته روش‌هایی را به کار برد که پیروزی‌اش غیرمحتمل نشود، گفت: بله؛ پروژه 88 مجددا داشت اجرا می‌شد حتی برخی درخواست بازداشت ما را هم داده بودند.

* جزئیات ایده «کلید» و رنگ بنفش

مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور درباره اینکه چه کمک تبلیغاتی به آقای روحانی کردید و ایده کلید از کجا آمد، اظهار داشت: دوستان احساس کردند سرمایه‌گذاری تبلیغاتی روی کلید ایده جالبی است. از نظر ما تدبیر، کلید حل مشکلات بود. کلید یعنی اینکه قفلی وجود دارد و راه‌حلی هم وجود دارد. ما به نمادی مجسم احتیاج داشتیم که برای همه قابل فهم باشد.

آشنا درباره رنگ بنفش نیز گفت: انتخاب رنگ بنفش 3 دلیل داشت. اول اینکه جمع قرمز و آبی است. رنگ سال هم بود و سوم اینکه در روانشناسی رنگ بنفش افتخار، غرور و پیچیدگی تعریف شده است.

* روحانی می‌خواست کشور را از CCU به بخش بیاورد

وی در خصوص کارنامه 100 روزه دولت نیز گفت: مسئله اصلی آقای روحانی انجام 3 کار بزرگ بود؛ اول اینکه بتواند برنامه‌ای تنظیم کند که صرفا تبلیغاتی نباشد، دوم اینکه افرادی برنامه را بنویسند که می‌خواهند آن را اجرا کنند و سومین کار بزرگ آقای روحانی اداره کردن یک دولت تدبیری و ترکیبی بود که نه منافع اعضای آنها را به هم گره زده باشد و نه مسائل عقیدتی و ایدئولوژیک.

مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور ادامه داد: تشخیص آقای روحانی این بود که کشور بیمار است و این بیماری بحرانی شده و بیماری در CCU بستری است. او می‌خواهد بیمار را به بخش بیاورد. پیدا کردن افراد مورد نیاز برای رفع این وضعیت و از آن سخت‌تر تبدیل کردن این افراد کاردان جاافتاده به یک تیم کاری اصلی‌ترین دغدغه آقای روحانی بود.

* خنثی کردن آثار تخریب سیستماتیک؛ سخت‌ترین کار دولت

آشنا سخت‌ترین کار دولت در این 100 روز را خنثی کردن آثار تخریب سیستماتیک بنیه دولت‌داری و حکمرانی در ایران دانست و گفت: در 8 سال گذشته قدم‌های بسیار بلندی در گذار معکوس دولت‌داری در ایران به سمت دولت قاجاری برداشته شده بود. تلاش‌های زیادی شده بود تا تصمیمات متمرکز و در جلسه بسیار کوچکی گرفته شود وقتی تبعات تصمیمات به اندازه خود تصمیمات ارزش نداشته باشد یعنی حاکمیت سوءتدبیر. این اتفاق بسیار بیشتر از 8 سال می‌توانست کشور را عقب براند.

*مین‌گذاری‌های دولت قبل برای دولت یازدهم

وی با بیان اینکه برخی اتفاقاتی که در دولت قبلی افتاده را «مین‌گذاری در اداره کشور» تعبیر می‌کنند، تصریح کرد: برخی از این مین‌ها کشف و برخی نیز در آستانه انفجار است و فقط کافی است که پایمان را از روی آن برداریم تا منفجر شود و برخی هم البته منفجر شد.

سرپرست مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در تشریح این مین‌ها اظهار داشت: درباره موضوع یارانه‌ها پای ما الان روی مین است نه می‌توانیم ادامه دهیم و نه می‌توانیم قطع کنیم. هزینه یارانه‌ها از درآمدش بسیار بیشتر است. آیا به مردم می‌تون گفت که اشتباه شده است. چیزی که آقای ظریف از آن به عنوان «بحران نابجای بین‌المللی علیه ایران» نام برد هم یک مین دیگر است.

آشنا ادامه داد: ما قبل از دوره آقای احمدی‌نژاد درگیری کمی با رژیم صهیونیستی درگیری کمی نداشتیم اما هیچ‌وقت از هلوکاست به عنوان ابزاری علیه این رژیم استفاده نکردیم.

* منسوبان نهضت آزادی افسانه بودن هلوکاست را مطرح کردند

وی هلوکاست را کشف جدیدی ندانست و افزود: دیگرانی هم در کشور بودند که راجع به هلوکاست حرف داشتند اما آن را به گفتمان رسمی سیاست‌خارجی تبدیل نکردند. قبل از هر کسی مرحوم دکتر مجید شریف که جزو مقتولین مظلوم قتل‌های مشکوک بود کتاب آقای روژه گارودی را ترجمه کرده بود یعنی افراد منتسب به نهضت آزادی موضوع افسانه پنداشتن هلوکاست را اولین بار در جامعه ما ترجمه کردند پس این کشف آقای احمدی‌نژاد نبود.

مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور ادامه داد: تبدیل کردن انکار هلوکاست به گفتمان و تحمیل هزینه سنگین برای کشور نتیجه‌اش افت کردن کل روابط خارجی ایران با غرب بود تا فردی در اروپا و آمریکا نباشد نمی‌داند که معنای هزینه انکار هلوکاست چیست؟ من اصلا نمی‌توانم بروز چنین اتفاقی در سیاست خارجی خودمان را تصادفی بدانم.

آشنا در پاسخ به این سوال که آیا مین‌های دیگری هم وجود داشت، تصریح کرد: بله؛ مثلا دولت قبل در هفته آخر کاری خود نمایشگاه بین‌المللی را بدون طی مراحل قانونی به صداوسیما واگذار کرد. صداوسیما 8 سال این نمایشگاه را می‌خواست و به او ندادند و یکباره هفته آخر کاری دولت آن را به صداوسیما دادند. خوب مشخص است که دولت بعدی نمایشگاه را به صداوسیما نخواهد داد و این یعنی گذاشتن یک مین در رابطه میان صداوسیما و دولت جدید. شرکتی به نام ... که دوازده هزار و 500 میلیارد تومان قیمت دارد در هفته آخر با مبلغ 500 میلیارد تومان به آستان قدس واگذار کرد. بازهم مشخص است که دولت بعدی آن را ابطال می‌کند و این می‌‌شود مین‌گذاری در رابطه آستان قدس و دولت تازه. در آخر هفته دولت دفتری که مهندس موسوی در آن کار می‌کرده به صورت 15 ساله به یک شخص بسیار محترم حقیقی ولی با عنوان حقوقی واگذار شده است. دولت بعد آن دفتر را بگیرد یا نگیرد؟

وی در پاسخ به این سوال که در برابر این اتفاقات مسئولیت آقای روحانی این است که صرفا در گزارش 100 روزه افشاگری کند؟ گفت: می‌شود به مردم نگفت؟ باید گفت، البته می‌شود گردن دولت قبل ننداخت اما گردن چه کسی باید انداخت.

*مگر فیسبوک در ایران فیلتر است

مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا منطقی است که فیس‌بوک فیلتر باشد اما وزرای دولت فیس‌بوک داشته باشند، اظهار داشت:‌ شخصا مخالف این تعارف هستند. اصلا مگر فیس‌بوک در ایران فیلتر است؟ اگر فیلتر است پس معنای فیلتر چیست؟ اینکه همه دارند از فیس‌بوک استفاده می‌کنند توهین به فیلترینگ است. ما آش نخورده و دهن سوخته‌ایم. فیلترینگ یک معنا بیشتر ندارد و آن یعنی نظارت. در واقع سیستم فیلترینگ ما فقط دولت را از اینکه شما را ببیند محروم می‌کند.

* 3 توصیه به احمدی‌نژاد قبل از مناظره

آشنا درباره اعلام آمادگی آقای احمدی‌نژاد برای مناظره بابیان اینکه به عنوان یک شهروند از این اعلام آمادگی استقبال می‌کنم گفت: به ایشان توصیه می‌کند قبل از اینکه مناظره کنند 3 کار انجام دهند: آقای روحانی متن گزارش 100 روزه خود را روی سایت منتشر کردند و لطفا آقای احمدی‌نژاد نیز یک متن مکتوب در پاسخ به آن بنویسند. تیم لادن که الان جای دیگری مستقر شده و وزرای ایشان که کابینه سایه تشکیل می‌دانند به خودشان زحمت بدهند و گزارش را نقد کنند.

وی ادامه داد: دوم اینکه با توجه به سوءسابقه‌ای که ایشان در استفاده از فرصت مناظره دارند، یکبار از ملت ایران راجع به شیوه مناظره‌شان عذرخواهی کنند و از اتهام زدن از به اشخاصی که در جلسه حضور نداشتند و از گفتن سخنانی که بعدا کذب آن محرز شده از مردم عذر بخواهند چرا که بعید می‌دانم تا اطلاع ثانوی کسی در ایران به ایشان تریبون مناظره زنده بدهد.

سرپرست مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری سومین کار آقای احمدی‌نژاد را رفتن به دانشگاه‌های کشور و پاسخ به سوالات آنان دانست و افزودک این برای این است که تمرین کنم که وقتی رئیس‌جمهور نیستند چگونه قرار است دیگران با ایشان مواجه شوند اگر این 3 کار را انجام دهند آن وقت زمینه فراهم می‌شود تا ببینیم بازهم ایشان تقاضای مناظره با رئیس‌جمهور را دارند یا خیر؟ برای آقای احمدی‌نژا بسیار مناسب است که موقعیت جدیدشان را درک کنند و بتوانند با این موقعیت جدید کنار بیایند؛ یعنی موقعیت رئیس‌جمهور نبودن را قبول کنند.

آشنا ادامه داد: فکر می‌کنم ایشان گمان می‌کند هنوز از ریاست‌جمهوری بیرون رفته به تعبیر دقیق‌تر باید گفت همه ایران میدان نزدیک خانه ایشان نیست.

* مشاوره آشنا به روحانی

وی درباره اینکه شما قبلا در زمان شهرداری آقای احمدی‌نژاد با وی جلساتی را داشتید به آن جلسات اشاره کرد و گفت: آن زمان کارهای مشاوره‌ای انجام می‌دادم. دوستی تماس گرفت که شهردار تهران برای کارهای فرهنگی شهرداری یک شورای مشاوره دارد. هفته‌ای یکبار ساعت 7 تا 9 صبح به مدت یکسال در جلسه شرکت می‌کردم. سوال من این بود که شورای مزبور شورای فرهنگی-ارتباطی شهرداری تهران است یا شهردار تهران. وقتی به این نتیجه رسیدم که به مربوط به شهردار تهران است از شورا بیرون آمدم.

مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه تصور ما این است که مسیر دولت قبلی یک سرپایینی بوده و یک آقایی نیز گفته بود که ما ترمز را کنده‌ایم، گفت: در آن موقع (دولت احمدی‌نژاد) بیشتر تلاش می‌شد یک نفر فکر کند و بقیه عمل کنند. آقای روحانی این مدل را اصلا نمی‌پسندند... در نتیجه از درون جلسات هیئت دولت آقای روحانی قرار نیست 20 مصوبه بیرون بیاید. 4 مصوبه در می‌آید اما حتما مبتنی بر کار مطالعاتی است.

* کلیدخور مخالفان خراب است

آشنا درباره طیف مخالف دولت نیز اظهار داشت: آقای روحانی متوجه است کسانی هستند که به خاطر منافعی که به دلیل آمدن دولت جدید از دست داده‌اند هیچگاه از دولت راضی نخواهند بود. درباره آنها راه‌حل کاملا متفاوت است. ما کلیدی داریم که به قفل‌های عادی می‌خورد اما کسانی هستند که قفلشان خراب است. اینها کلید نمی‌خواهد و چیز دیگری لازم دارند. اینها کلیدخورشان خراب است و باید برای آنها فکری دیگر کرد.

* تشریح کاسبان فتنه و انحراف

وی در خصوص اشاره جزئی‌تر به این افراد گفت: منظورم کاسبان فتنه و تحریم هستند. کسانی که تحریم‌ها منافع اقتصادی زیادی برایشان تامین کرده است کسانی که پول ایران را از یک بانک به بانک دیگر جابجا می‌کردند و از یک تا 7 درصد می‌گرفتند. وقتی که رفع تحریم می‌شود او حاضر است کفن هم بپوشد البته خودش حتما کفن نمی‌پوشد اما می‌تواند هزینه هزاران کفن‌پوش  را بدهد.
مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور در خصوص کاسبان فتنه نیز به گزارش رئیس‌جمهور اشاره کرد و گفت: اتفاقاتی تمام شده و برخی می‌خواهند دوباره در آتش آن بدمند. درباره بحث فتنه من معتقدم که فتنه فقط یک سر نداشته و الی فتنه نبوده است.

* تفاوت خاتمی و روحانی

آشنا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «در دوره اصلاحات خیلی حرفها زده شد اما تبدیل به نهاد سیاسی نشد، آیا این دولت آن تجربه را تکرار نمی‌کند»، تصریح کرد: فرق آقای روحانی و خاتمی این است که آقای روحانی کمتر حرف می‌زند، دیرتر حرف می‌زند، کمتر عمل می‌کند ولی تقریبا غیرقابل تغییر عمل می‌کند. در اجرایی‌کردن تغییرات آنهایی که مربوط به دولت است حتما زمینه‌سازی می‌شود. آنهایی که مربوط به دولت و مجلس است سخت‌تر است و آنهایی که مربوط به مجلس و دولت و قوه قضاییه است بازهم سخت‌تر می‌شود.

* باید فرد محصور برای رفع‌حصر تصمیم بگیرد

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «آقای روحانی در گفت‌وگو با فایننشال‌تایمز اشاره کردند که گره رفع حصر باز خواهد شد. به نظرتان در کوتاه‌مدت باز می‌شود»، گفت: مسئله حصر چندجانبه است. همه جوانب را که شما حل کنید باز یک جانب باقی می‌ماند و آن کسی است که تحت حصر است. او باید تصمیماتی بگیرد. اگر او نتواند و یا نخواهد تصمیم بگیرد، کار برای همگان دشوار می‌شود. اگر تصور شما این باشد که آقای موسوی مظلومی است که تحت حصر است یک جور راهبرد می‌طلبد و اگر تصور این باشد که او از باب رافت اسلامی در خانه‌اش حصر شده یک جور دیگر درباره موضوع فکر می‌کنید. بیان این 2 فاصله زیادی است که تا وجه مشترکی میان نگاه مظلوم و ظالم‌بین پیدا نکنید و یک مصالحه اتفاق نیفتد همیشه سوال باقی خواهد ماند.

* آیت الله منتظری قبول مسئولیت کرد

سرپرست مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که شما تجربه حضور در ماجرای رفع حصر از آیت‌الله منتظری را دارید آنجا چه مسیری طی شد گفت: درباره آقای منتظری به رغم اینکه شاید فرزندانشان حاضر نباشند قبول کنند اما حصر آقای منتظری برداشته نشد مگر اینکه آیت‌الله منتظری هم قبول مسئولیت کرد.

آشنا درباره اینکه آیت الله منتظری چه مسئولیتی قبول کرد، گفت: امیدوارم فرزندان ایشان در خاطراتشان بنویسند. ببینید مسئله حصر غیر مسئله زندان است. در زندان شما دادگاه می‌روید و مجازاتتان هم معلوم است چه قبول داشته باشید مجرم هستید و چه قبول نکنید بعد از گذراندن دوران محکومیت از زندان آزاد می‌شوید مسئله حصر اما غیر از مسئله حقوقی جنبه اخلاقی هم دارد و به سادگی نمی‌توان از آن عبور کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در کوتاه مدت حصر برداشته خواهد شد، گفت: بسیار امیدوارم که در کوتاه مدت حل شود.

مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال که به هر حال دولت آشتی ملی یعنی چه اظهار داشت: دولت آشتی ملی دولت آشتی جناح‌هاست در موضوع حصر بحث از جناح عبور کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 41
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    سلام آقای آشنا برادر، همان جور که نام آشنا است توقع داشتم کمی هم با بیانات مقام معظم رهبری آشنا باشید که ظاهرا اشنا نیستید ایشان بارها از سیاه نمایی تمام اقدامات دولتهای قبلی نهی کردند همان جور که احمدی نژاد را هم در خطبه های نماز جمعه از اینکه در باره دولتهای قبلی سیاه نمایی کرده بود نهی فرمودند. شما که منتقد احمدی نژاد هستید پس بگویید که اختلاف شما با احمدی نژاد در این مساله چیست؟ ظاهرا شما هم احمدی نژاد دیگر هستید!!! سوال دیگر اینکه آقای آشنا شما بیان می کنید که طرح ایده هولکاست برای ایران هزینه زیادی داشت و مساله را جوری مطرح می کنید که اصلا برای ایران منفعت نداشته است سوال من این است که معیار این منفعت سنجی ها چیست ؟ آیا سیاست خارجی تنش زدا در زمان خاتمی و طرح کردن ایده گفتگوی تمدن ها نهایتا منجر به این نشد که ایرات در محورت شرارت قرار بگیرد؟ پس شما خارج از الگوی تهاجمی و الگوی غیر تهاجمی چه الگویی را در سیاست خارجی ایران مطرح می کنید؟ آقای آشنا ما هر دو الگو را در زمان احمدی نژاد و خاتمی تجربه کردیم و باز هم توهین ها را به جمهوری اسلامی شاهد بودیم به نظر شما غرب چه موقع از ما راضی می شود و ما را تحریم نخواهد کرد؟ نظر من این است که یا ما باید استحاله شویم و یا اینکه در مقابل نظام قرار بگیریم مساله صورت دیگری ندارد شما را به فرمایش امام که فرمود تا کفر و شرک هست مبارزه هست و تا مبارزه هست ما هستیم جلب می کنیم آقای آشنا برگردید به مواضع امام!!!!
  • محمد ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    عوامل پيروزي در انتخابات زيادند؛ جناب آشنا حتماً به اين موراد نيز توجه خواهند داشت: 1- تكثر كانديداهاي اصولگرايان. 2- كمي نامزدهاي اصلاح‌طلبان، كارگزاران و ... . 3- ناشي‌گري برخي از نامزدها در بيان مطالب و بي‌ملاحظي‌هايي كه در مناظره ها شاهد آن بوديم. 4- شرايط اقتصادي ناشي از تحريم‌ها و ضعف‌هاي مديريتي. 5- بيان مطالبي كه نمي‌توانست محقق شود، اما قول 100 روزه و ... . 6- ... . اما آنچه در اين سي و چند سال شاهد آن بوده‌ايم اين است كه اگر اين ملت بخواهد مستقل زندگي كند بايد به امام ديروز و امروزش دل ببندد و راه خود را ادامه دهد و الا دشمن استكبار اگر فرصتي پيدا كرده به اصولگرا و اصلاح‌طلب رحم نكرده و رحم نخواهد كرد بلكه، بدتر؛ به كس و كساني كه به استكبار اعتماد كنند به عنوان دستمال كاغذي نگاه مي‌كند كه ...
  • ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    لعنت خدا بر سایت سانسور چی مشرق
  • ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    90درصد موفقیت وبرد آقای روحانی در انتخابات به خاطر اقدامات نسنجیده احمدی نژاد در دو سال آخر دولتش بود
  • ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    جالب است مخالفان این دولت به هرحال کاسب هستندیا کاسب فتنه یاکاسب تحریم یا... یعنی هیچ کس حق ندارد اراینها انتقادکند احمدی نژادحداقل به مخالفان اجازه هرگونه صحبتی می داد.
  • ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    یه نگاه به انتخابات 92 بکنی میفهمی احمدی نژاد انتخابات 88 رو برده یا نه؟ اونایی که اینسری به روحانی رای دادن دفعه ی قبل به کی رای داده بودن؟ اونایی که دفعه ی قبل به موسوی رای داده بودن ایندفعه خیلیاشونم رای ندادن اگه رای میدادن به کی رای میدادن؟؟؟ برو این دو تا موضوع رو تو ذهنت حلاجی کن.
  • ۱۷:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    ایشون سیاه نمایی نکرده حقیقت رو گفته. وقتی دولت قبلی میگه من دولت رو بدون بدهی تحویل میدم اگه شما در آینده به مشکل بخوری ازت جواب میخوان پس باید همون اول بگی دولت قبلی چیو به شما تحویل داده.ماشاالله سیاه نما هم کم نیست و همه ی افراطیون منتظر یک اشتباه از دولت فعلی هستند.
  • ۱۷:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    چه قدر زیبا پاسخ دادن. طرفداران احمدی نزاد بخونن. واقعا لذت بردم. کاسبان تحریم ها حواسشون جمع باشه.
  • ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    بی تدبیری برخی در همراه شدن با سناریوی سیاه نمایی اصلاح طلبان و عوامل فتنه هم کم تاثیر نبود!!! یعنی برخی اصولگرایان کوته نظر فکر می کردند که از تخریب احمدی نژاد و دولت او پشمی برای کلاه آنها فراهم خواهد شد که دیدیم نشد!!!
  • ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    احسنت
  • ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    الکی برا خودتون نوشابه باز نکنید. آبرو و عزت و شرفمون رو بردید با این توافق ننگین. بازدید از صنایع موشکی و .... دستیابی به4 الی 7 میلیارد دلار از بیش از 100 میلیارد دلار پول دزدیدیه شده، پابرجا بودن همه ی تحریم ها. فقط مردم را گول زدید. از خدا بترسید. ول کنید احمدی نژاد رو. حداقل مرد باشید مثل او و هر چه می گویید عمل کنید. فتنه گران وحشی قلاده شکسته را هم جمع کنید.
  • ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    البته اضافه بقرمائید اصلاح طلب و اصول گرا نیز به ملت رحم نخواهند کرد - همانطور که نوشته امام دیروز و امروز یا به فرمایش امام دیروز پشتیبان ولایت فقیه باشید آسیبی به این مملکت نرسد - آسیب می تواندبا عوامل داخلی یا خارجی و ترکیب هردو باشد.
  • سید اصولگرا ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    سلام به شما هموطن گرامی نحوه نقدتون اصولی هست و این جور نقدها به بحث کمک می کنه. در مورد هلوکاست، دقت کنید که اگه ما نقدی به بحث هلوکاست داریم این نقد نباید از جانب شخص دوم کشور (رئیس جمهور) بیان بشه. این نقد باید توسط نویسنده ها و کارشناسان و با چاپ کتاب، یا ساخت مستندهای بین المللی تأثیرگذار یا ساخت فیلم های خوب در این زمینه، استفاده از رسانه های برون مرزی برای آگاه بخشی به مردم جهان، کار روی ان جی او ها خارجی و ... صورت بگیره. بحث هایی که تاریخی هست و غربی ها درست یا غلط این باور رو در ذهن مردم جهان تثبیت کردن و باید در محیط های علمی یا محافل رسانه ای نقد بشه اگه توسط رئیس جمهور که نماینده یک کشور هست مطرح بشه تنها اثرش اینه که بهونه مورد نیاز رسانه ها و لابی های صهیونیسم رو فراهم می کنه. در مورد سیاست خارجی هم اصلاً بحث تنش زدایی "به نظر من" یه کلمه یه جانبه هست و این طور القا می کنه که تنش یه طرفه هست و اشکال از سمت ما هست و ما باید در این زمینه مشکلات رو برطرف کنیم و این طور به طرف مقابل جرأت داده میشه که از این موقعیت سوء استفاده کنه. ما باید در سیاست خارجی "تعامل" داشته باشیم که هم عزت ما حفظ بشه و هم سیاست خارجی "منطقی" داشته باشیم. در مورد اینکه غرب چه موقع از ما راضی میشه من هم موافقم که کلاً غرب و نظام سرمایه داری با ما و استقلال کشور و حتی بیشتر با ایدئولوژی ما مشکل داره (البته منظورم از غرب اون کشورهایی هست که استعمارگر و زورگو هستن) اما بین اینکه خودمون به راحتی بهونه دستشون بدیم با زمانی که اونا بهونه ای ندارن و باید کلی تلاش کنن که بهونه ای برای اعمال فشار پیدا کنن تفاوت وجود داره. اونا خیلی رو جنگ نرم و رسانه ها و ساخت فیلم و ... کار می کنن ما باید رو این زمینه ها بیشتر کار کنیم. مثلاً در مورد حادثه هواپیمای ایرباس و جنایت آمریکائیها و ... ما تا الآن چند تا فیلم در سطح بین المللی درست کردیم. روی این موارد باید بیشتر کار کنیم. مثلاً همین گزارش ویژه های مشرق که اکثرش با سند و مدرک هست خیلی مفیده و باز هم باید تو این زمینه ها مخصوصاً بین المللیش کار بشه. مشرق لطفاً تأیید کن.
  • ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    برو بابا
  • ۲۰:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    یعنی ایشون معتقد هستند که دلیل کودتای 88، چیزی غیر از خودخواهی و قانون گریزی سران فتنه هست؟ پس چرا گفته داشت حوادث سال 88 تکرار میشد؟ حرفشان خیلی معنا داشت و کاملاً نگاه غلط ایشان را نشان می دهد.
  • ۲۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    یعنی واقعاً بعضی ها فکر میکنند همه دعوای ما با غربی ها و رسانه های صهیونیستی، قضیه هولوکاست است؟ پس بفرمایید. شما نه تنها هلوکاست را مطرح نمی کنید بلکه در مورد رژیم صهیونیتس تقیه هم می کنید. بفرمایید مشکلاتتان را با غربی ها حل کنید و همزمان مثل همون قدیم ها درگیری با اسراییل داشته باشید و آرمان ها و اهداف اسلام و انقلاب اسلامی را هم پیگیری کنید. این گوی و این میدان. فقط فراموش نکنید که " با مالک بودن هرگز نمیتوان با معاویه رابطه خوبی داشت. برای رابطه خوب با معاویه باید ابوموسی بود ".
  • هادی ۲۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    خوبه مردم هم به دولت بگویند کاسب توافق نامه ژنو! مخصوصاً قسمت 400 میلیون دلار شهریش؟
  • محمد ۲۱:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    در مورد اين مصاحبه، چند نكته شايسته توجه است: 1. آقاي روحاني، خود را فردي صاحب پرستيژ و قيافه مي‌دانند! اين شيوه تفكر، نه در منطق شيعه، در منطق اسلام، بلكه در هيچ دكاني در دنيا پذيرفته نمي‌شود. خودبزرگ‌بيني از يك سو و اعتباردهي به قيافه رئيس جمهور، مايه سرشكستگي است. اگر بينديشند. 2. به انتخاب رنگ بنفش و نماد كليد اشاره كرديد. لطفاً توضيح دهيد ايده انتخاب رنگ سبز و مانور بر روي آن در سال 88 ازسوي چه كساني بود؟! 3. از انتقادات شما به آقاي احمدي نژاد، كلي‌گويي بود. حالشما از همين شيوهاستفاده كرده و بدون يك نقد مستدل و علت و معلولي، تمام مشكلات 100 ساله كشور را گردن دولت قبل مي‌اندازيد؟! اين كار خلاف شعارهاي قبلي شما نيست؟! 4. مگر هولوكاست وجود دارد كه انكار آن كار جديدي باشد؟! ما چرا بايد در ميدان دشمن بازي كنيم؟! اگر دشمن به دليل بيان دروغ هولوكاست از ما ناراحت نميشد، بايد تعجب مي‌كرديم. پس چطور شما از اين هزينه ناراحتيد؟! آيا حضرت سيد الشهداء(ع) هم از بيان حقيقت به بهانه قطع نشدن آب، خودداري كرد؟! 5. به احمدي نژاد توصيه كرديد قبل از مناظره، از مناظرات قبلي‌اش عذرخواهي كند! اولاً در مناظرات قبلي، ايشان دروغي نگفت كه عذرخواهي كند. از نقش آقاي هاشمي و فرزندانش در فتنه 88 گفت. غلط بود؟! ثانياً مگر نمي‌گوييد آن روش غلط بود؟ پس آقاي روحاني كه به همان روش متوسل شد، كي عذرخواهي مي‌كند؟! 6. منتقدان را تهديد كرده‌ايد كه كليدخورمان خراب است و با ما طور ديگري برخورد مي‌كنيد! تهديد مي‌كنيد؟! ما پيروان حسينيم. ما پيروان عباسيم. مادر نزاده كسي پيرو حسين(ع) و عباس(ع) را تهديد كند. آنچه دست شماست كليد نيست. عصاي سحر و جادو است. ان شاء الله به لطف خداوند تعالي، كليدخورمان خراب باقي مي‌ماند و جادوي آن عصايتان نخواهيم شد. 7. به مردم انقلابي مي گوييد كاسب فتنه و تحريم؟! كاسب فتنه كه آن پير خرفتي بود كه مردم را از طريق بستگانش به شورش دعوت كرد و در اين راه، ميلياردي خرج كرد. شما مجرم فتنه هستيد و حق اظهار نظر در مورد مالباختگان فتنه را نداريد. كاسب تحريم هم، از قضا خود شما هستيد. با اينكه مي‌دانستيد مشكل ايران با جبهه استكبار، مشكل اعتقادي است، وعده دروغين رفع مشكل بين المللي داديد و 18 ميليون رأي كسب كرديد. در حاليكه همه شواهد نشان مي‌دهد حرف ما درست بود و استكبار همچنان در حال قلدري است. پس شما كاسب فتنه بوديد. ما اگر كسبي كرده باشيم، كسب خون و جهاد و شهادت است و قدم گذاشتن در راه نوكري نوكران حضرت ابا عبدالله الحسين(ع). كفن پوشان، با خدا معامله مي‌كنند. گناه رفقاي سرمايه‌دار بي درد و كلاش اطرافتان را به ناف ما نچسبانيد. 8. آخرين نكته اينكه موسوي و كروبي و خاتمي، محارب هستند و حكم محارب مشخص است. شما هم اگر درصدد آزاد كردن محاربان هستيد، منتظر مجازات الهي باشيد. به سراغ شما هم خواهيم آمد. والسلام
  • ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    صدرحمت به مشایی چه کنده گویی
  • راد ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۲
    0 0
    جناب آشنای ناآشنا به مسائل روزدنیا خودرا علامه دهر دوره چندروزه ریاست گذرا نپندارید که این هم بگذرد.و روسیاهی به ذغال همیشه سیاه روی! اینهمه تهمت وافترا وسخنپراکنی بی حد وحصر درمورد دولت قبلی و بزرگنمایی جناب روحانی که آنرا به درجه افلاطونی و .... میرسانید ، اینها به دور، به چسب به سخنان وتهدیدات جان کری معتاد و اسرائیل سگ زنجیری که زمانی زنجیرهای خودرا پاره کرده وبه ما حمله ورشدندچه خواهی کرد ،آنوقت هم دنبال بهانه های واهی خواهی گشت! روزی را میبینم که خود ازگفته های ناشایست خود نادم و سر خورخواهی شد بس که زیاده روی میکنید.!!!
  • نه دی ۰۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    مرگ بر دیکتاتور مخملی
  • ۰۲:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    چرا بقیه کاندیدا به خاطر اقدامات نسنجیده احمدی نزاد رای نیاوردن؟
  • ۰۵:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    تو فرض نسنجیده بود، اما مگر مردم اقدامات احمدی نژاد را به پای بقیه کاندیداها نوشتند که به آنها رای ندادند؟ احمدی نژاد کاندیدایش رد صلاحیت شد. بیهوده خود را گول نزنید. روحانی رقیب نداشت.
  • بنده خدا ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    90درصد موفقیت وبرد آقای روحانی در انتخابات به خاطر اقدامات نسنجیده احمدی نژاد در دو سال آخر دولتش بود
  • maryam ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    " جالبه حالا اينو ميگن كه هشت سال مملكتو به آشوب كشوندن و همه چيزو گردن احمدي نژاد انداختن و از آب گل آلود ماهي گرفتن. نه آقا، از اين به بعد در هر انتخاباتي بايد همه مردم دقت كنن تا سالم برگزار بشه. اين شك در مورد انتخاباتي كه شما برگزار كنيد هم وجود خواهد داشت. آسيا به نوبت
  • ایرانی ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    این طرفدارن اصلاحات چقدر بی ادب هستند .
  • احد ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    معاون سابق وزارت اطلاعات مشاور فرهنگی رئیس جمهور!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!اطلاعات!! فرهنگ!! نمی فهمم!!باهم جور در نمی یاد!!ا
  • احمد ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    سال 76 هم گول قیافه خاتمی رو خوردیم!!!
  • میترا1 ۱۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    احسنت ! مثل همیشه عــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــالـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــی !
  • ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    احسنت
  • میترا1 ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    دولت امنیتی !!!
  • ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    ترمز نبر برادر کمی ارامتر و دلسوزتر پشت رهبری نه یک قدم جلو نه یک قدم عقب
  • جواد ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    کاملا قانعي که برد . ماشالا.. اما چجوري برد را نمي گويي .
  • ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    بروکشکتو بساب بابا
  • ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    250هزار رأي كه اسمش پيروزي نيست
  • علی ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    اگه تونستی تو سایت های همفکرت مثل فرارو یک کامنت از طرفداران احمدی نژاد پیدا کنی اونوقت بیا با هم صحبت کنیم ..
  • ناشناس ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    در پایان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی، چرا ناطق نوری رای نیاورد و خاتمی رای آورد هاشمی که خوب بود.پس نباید گناه گردن احمدی نژاد انداخت .
  • ۲۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    چرا بقیه به خاطر اقدامات نسنجیده ی احمدی نژاد رای نیاوردن؟ باید ببینی کدوم طیف در دل ملت جا پیدا کردن و دلیلش چیه؟
  • ۲۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 0
    واااااای که چه قدر احمدی نژاد بیگناه بود! لابد من بودم کشورو به این روز دراوردم!
  • پدرام ۰۱:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    0 0
    ياد پرايد 6 تومني بخري
  • ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
    0 0
    7سال در دولت محمود همین ثبات قیمت دوام آورد این 1 سال آخر چکار کردید که بفکر امروز آبروی دولت منتخب خود نبودید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس